اولین بار است که به اینجا می‌آیید؟ راهنمای سایت را بخوانید!
Close Sidebar
وب‌سایت پرسش و پاسخ پارسی‌لاتک جایی برای پرسش و پاسخ درباره سیستم حروف‌چینی لاتک و بسته زی‌پرشین است. در اینجا می‌توانید سوال‌های خود را بپرسید و به سوال‌های دیگران پاسخ دهید.

محبوب‌ترین برچسب‌ها

رفع خطا جدول مراجع xepersian ریاضی‌نویسی شکل فونت فهرست مطالب شماره‌گذاری منابع bidi پانویس بیب‌تک tikz تک‌لایو parsilatex بیمر اسلاید زی‌پرشین پاورقی bibtex سربرگ نماد رسم شکل فرمول‌نویسی قالب ارجاع‌دهی biditexmaker هدر ویرایشگر beamer واژه‌نامه اندازه فونت texstudio عنوان فصل ماتریس اعمال نشدن تغییرات در پی‌دی‌اف رسم جدول bidipresentation شماره صفحه حاشیه رنگ عنوان شکل اسلاید فارسی محیط قضیه گراف مکان شکل tikzpicture حروف‌چینی کد شماره فصل enumerate tabriz_thesis نمایه align زیرنویس شکل کادر itemize فهرست اشکال listings الگوریتم عدم اجرا نیم‌فاصله متن لاتین و فارسی بسته فاصله بین خطوط قالب پایان‌نامه فرمول نصب تک‌لایو فارسی‌تک hyperref شماره فرمول glossaries کپشن نمودار خروجی لاتک حروف‌چینی چندستونی فونت فارسی و انگلیسی ماکرونویسی biditools شماره پاورقی پیوست‌ سوال امتحانی فاصله‌گذاری فرمول چندضابطه‌ای subfigure extrafootnotefeatures header texmaker pdf tex biditufte-book تصویر شمارنده texlive2015 longtable زیرنویس خطا رسم نمودار شماره‌گذاری صفحات پایان نامه دیاگرام فهرست جداول میک‌تک texlive2016 تنظیم جدول kashida texworks caption اندیس lollipop iust-thesis multicol فصل‌نویسی شعر سوال چهارگزینه‌ای بولد تورفتگی آکولاد اعداد فارسی فاصله عمودی xindy چپ‌چینی اوبونتو میکروسافت ورد قاب geometry texlive fancyhdr وسط‌چینی تک لایو 2015 عنوان بخش شماره گذاری به‌روزرسانی بسته aimc46 صفر توخالی فرمول طولانی بیرون‌زدگی xelatex کاما tcolorbox پوستر فاصله سطرها نوشتافت شکست خط tex-programming فونت اعداد pgfplots قرآن tabriz-thesis ایتالیک winedt جستجوی معکوس فلش جایابی تصویر قالب کتاب پاراگراف‌بندی بازیابی اطلاعات هایپرلینک فهرست نمادها شمارنده فصل font محیط ریاضی رسم کادر جداکننده جدول طولانی فهرست تصاویر شماره‌گذاری فرمول algorithm2e فونت بولد proof equation bidipoem eps جدول افقی عکس به‌روزرسانی پانویس چندستونی کمک مالی فاصله خطوط حروف‌چینی شعر زیرشکل minipage قلم پانویس پاراگرافی ltrfootnote پیوست computeautoilg متن فارسی و انگلیسی فرمول چندخطی neveshtuft غلط‌گیری املایی تک‌پارسی پیکان لاتکس tabular baselineskip شماره قسمت قسمت عنوان جدول
25 نفر آنلاین
0 عضو و 25 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 16166
بازدید دیروز: 9441
بازدید کل: 24774307

استفاده از بسته‌های فونت در زیپرشین

–1 رای
3,822 بازدید

سلام
من مایلم در برخی از نقاط متن و فرمول از فونتی که در بسته اینجا آمده استفاده کنم.با توجه به سیستم معرفی فونت در زیپرشین راه حل برای معرفی و بهره بردن از چند فونت لاتین به خصوص در محیط ریاضی چیست؟کلاراه برای استفاده از بسته های فونت خود لاتک در زیپرشین چیست؟

سوال شده آبان 27, 1394 توسط مرصاد مستقیمی (47 امتیاز)

2 پاسخ

+1 رای
 
بهترین پاسخ

بیشتر این بسته‌های قلم دارای رمزینه (encoding) یونیکد (UTF-8) نیستند یعنی در این رمزینه قابل استفاده نیستند و رمزینه‌ای که زی‌پرشین از آن استفاده می‌کند UTF-8 است بنابراین استفاده از این بسته‌ها در متن بین دو رمزینه تداخل پیش می‌اورد و مشکل‌ساز خواهد شد. با وجود این همه قلم OpenType برای متن من دلیلی نمی‌بینم شخصی بخواهد از قلم‌های legacy استفاده کند.

در مورد ریاضی مشکلی نیست. به عنوان مثال، در کد کمینه زیر ریاضی با قلم fourier حروف‌چینی می‌شود:

\documentclass{article}
\usepackage{fourier}
\usepackage{xepersian}
\settextfont{Yas}
\setdigitfont{Yas}
\begin{document}
\begin{equation}
1+2+3+\cdots+n=\frac{1}{2}n(n+1)
\end{equation}
\begin{equation}
\frac{x^n}{n!}\leq \frac{x^x}{(x-1)!}\cdot\frac{1}{n}
\end{equation}
\end{document}

استفاده از چند قلم ریاضی

استفاده از چند قلم ریاضی ایده خوبی نیست به دو دلیل اصلی:

  1. حروف‌چینی را زشت می‌کند. حروف‌چینی ریاضی بهتر است و باید یکدست باشد و استفاده از چند قلم ریاضی متفاوت کار جالبی نیست.
  2. تک تنها می‌تواند از تعداد محدودی الفبای ریاضی استفاده کند. خود لاتک تعدادی را استفاده می‌کند، زی‌پرشین هم از چند الفبای ریاضی استفاده می‌کند و تنها مقدار کوچکی الفبای ریاضی باقی می‌ماند که برای استفاده از چندین قلم ریاضی کافی نیست.

برای استفاده از چندین قلم ریاضی نخست باید تصمیم بگیرید چه بخشی از ریاضی با یک قلم و چه بخش دیگری از ریاضی با قلم دیگری حروف‌چینی شود و سپس قسمت‌های مختلف را از بسته‌های مختلف برارید.

به عنوان مثال اگر بخواهی letters با بسته mathpazo و symbols از بسته fourier حروف‌چینی شوند، کد زیر این کار را می‌کند:

\documentclass{article}
\usepackage{xepersian}
\settextfont{Yas}
\setdigitfont{Yas}
\DeclareSymbolFont{letters}       {OML}{zplm}{m}{it}
\DeclareFontEncoding{FMS}{}{}
\DeclareFontSubstitution{FMS}{futm}{m}{n}
\DeclareSymbolFont{symbols}{FMS}{futm}{m}{n}
\begin{document}
\begin{equation}
1+2+3+\cdots+n=\frac{1}{2}n(n+1)
\end{equation}
\begin{equation}
\frac{x^n}{n!}\leq \frac{x^x}{(x-1)!}\cdot\frac{1}{n}
\end{equation}

$x\parallel y$
\end{document}
پاسخ داده شده آبان 27, 1394 توسط وفا (24,432 امتیاز)
انتخاب شده آبان 28, 1394 توسط مرصاد مستقیمی
با تشکر از شما
بنده می دانم که از یک فونت چگونه در محیط ریاضی و متن استفاده کنم(هم با پکیج و هم با تعریف فونت) اگر به سوال من دقت کرده باشید پرسیده ام از چند فونت در محیط ریاضی مخصوصا استفاده کنم
ویرایش پاسخ را ببینید.
حرف شما بسیار متین است و منظور من فقط استفاده از این فونت ها در بخشی از نوشتار حروف در متن ریاضی بود که گالی از شکل دیگری از حروف برای نمادها استفاده می کنیم. از پاسخ جامع شما بسیار ممنونم.
–1 رای

پاسخ خود من بدون استفاده از بسته های فونت با استفاده از همان زیپرشین به شکل زیر است.البته قصد من فقط استفاده از پاره از حروف به عنوادن نماد بود.منتها چون برا ی خدم سوال شده بود این بسته های فونت چه هستند و چه استاده ای دارند این سوال را طرح کردم. با تشکر مجدد از استاد وفا

\documentclass{article}
\usepackage{amsthm,amssymb,amsmath}
\usepackage{xepersian}
\settextfont{Yas}
\setdigitfont{Yas}
\deflatinfont\urwchl[Scale=1]{Chancery}
\begin{document}
\begin{equation}
1+2+3+\cdots+n=\frac{1}{2}n(n+1)
\end{equation}
\begin{equation}
\frac{x^n}{n!}\leq \frac{x^x}{(x-1)!}\cdot\frac{1}{n}
\end{equation}
هم‌چنین 
\lr{{\urwchl A}}
و
\lr{{\urwchl S}}
را به عنوان ابرعملگر 
$\text{{\urwchl A}}[B]=(B-B^{\dagger})/2$
و
$\text{{\urwchl S}}[B]=(b+b^{\dagger})/2i$
قرار می دهیم. با 
$x\parallel y$
\end{document}
پاسخ داده شده آبان 28, 1394 توسط مرصاد مستقیمی (47 امتیاز)
ویرایش شده آبان 28, 1394 توسط مرصاد مستقیمی
سلام
نحوه استفاده شما از دتسور فونت درست نیست. به این صورته:
‪{\urwchl A}‬
متأسفانه پاسخ شما درست نیست یا حداقل روش شما برای محیط ریاضی نادرست است. در تک عملگرها بصورت خاصی تعریف می‌شوند و از \text یا \hbox یا سایر دستورات مشابه برای حروف‌چینی آنها استفاده نمی‌شود.
سلام
در مورد تذکر جناب صفی مقدم بله حق با شماست اصول نوشتن همان است که شما گفتید منتهی وقتی PDF‌درستی به من می دهد دیگر تصحیحات بالا را  نمیدهم ولی اصول نوشتار آن است که شما فرمودید.
در مورد تذکر جناب وفا هم اینکه جوابی که مطلوب من بود را آنچه نوشته ام به من می‌دهد و چون می‌دانم صحت نوشتار جور دیگری است به جستو جو پرداختم. فلذا رساندن منظور و مقصود از طریق پاسخ فوق مطلوب بود و نه پاسخ دهی به سوال البته متذکر می‌شوم که من از همان نسخه تک‌لایو درون ریپوهای ابونتو اسفاده می کنم که گمان نمی‌کنم تأثیری در پاسخ داشته باشد.البته شاید منظور شما این باشد که کلا عملگرها را باید طور دیگری تعریف کرد که اگر این‌چنین است باید عرض کنم که هدم من حفظ نوشتار مقاله اصلی بود و اگر بفرمایید استاندارد چیست سپاسگذار خواهم بود
گفتین که:
«وقتی PDF‌درستی به من می دهد»
درست نمی‌دهد.
‪\lr{\urwchl{A}B}‬
فونت را به هر دو حرف اختصاص میده. و نه به حرف فقط A.
بله حق با شماست حواسم نبود که من فقط یک حرف دارم که با این فونت بنویسم. برای همین پی دی اف مطلوب من است اگر حروف بیشتر باشد اشتباه می شود فلذا آن را تصحیح نمودم
...